Limited shelf life

By purchasing this product you accept the shelf life of this product as mentioned in the product title.
  • Lorem ipsum
In deze blog leer je hoe je de traditionele kippenstoof maakt van de familie Tjin. Het is een heerlijk gerecht met malse kip, jasmijn rijst en kousenband. Lees dus gauw de blog want dit wil je ook proeven!
Tjin's familierecept: Kippenstoof

Dit is een traditioneel recept van mijn familie en inmiddels is het één van onze favoriete gerechten. Mij doet het altijd denken aan mijn moeder omdat zij het veel maakt en dat kan ze echt heel goed! Dit gerecht is zo lekker dat ik het graag met jullie wil delen. In deze blog kun je precies lezen hoe jij deze stoofkip ook kunt bereiden. Lees dus gauw verder of bekijk de video onderaan de pagina!

Dit familierecept is geïnspireerd op de Surinaamse keuken en wordt al generaties lang doorgegeven. Vroeger werd de 5 spice kruiden nog zelf gemaakt door opa Tjin, maar voor het gemak gebruiken we nu een kant en klare versie. Qua smaak kun je een kruidige balans tussen zoet en zout verwachten met een heerlijke malse kip die zo van het bot valt.

Mijn moeder serveert deze stoofkip altijd met witte jasmijn rijst en kousenband of snijbonen. In het gerecht verwerkt ze ook madame jaenette pepers en die kun je, als je echt van pittig eten houdt, op het einde kapot maken zodat de pittige smaak goed vrijkomt.

Probeer het recept uit en je zal begrijpen waarom dit het favoriete gerecht is in huize Tjin!

Benodigheden:

 

Stappen:

  • Maak de kip schoon en hak dit in grove stukken. Let op: hak de kip niet te klein! Snijd de uien, knoflook en gember in kleine stukjes en fruit ze in de pan met wat olie.
  • Marineer de kip vervolgens in donkere sojasaus, doe de kippenbouten in de pan en bak ze bruin, maar niet gaar. De kip gaan we namelijk gaar stoven.
  • Voeg de 5 spice poeder en een scheutje ketjap manis toe aan de kip in de pan. Doe er daarna ook de gesneden tomaten, gesneden bladselderij en een snufje zout bij.
  • Leg vervolgens de adjuma/madam jeanette peper op het geheel en voeg tot slot een maggiblokje en een kopje water toe.
  • Breng het geheel aan de kook en doe de deksel op de pan. Laat het geheel voor 45 minuten stoven op laag vuur.
  • Ondertussen kun je de jasmijn rijst koken 
  • Als de kip na 45 minuten klaar is, kun je het gerecht serveren. 

 

Benodigdheden

MetricImperial

Overige ingrediënten:

Share dit Recept!

Did you make this? We really enjoy seeing that! Share and tag us on Instagram @tjinstoko, #tjinstoko, sign up for the newsletter, and follow us on social media for more recipes and stories!

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »